• Buss: 100 m
  • Tåg: 3 km
  • Flyg (Skavsta): 51 km
  • Dagis: 1 km
  • Skola: 1,5 km
  • ICA Trossen: 1 km
  • Vårdcentral: 2 km
  • lTrosa Centrum: 2 km

VARFÖR BO I TROSA?Vackra Trosa är beläget vid Saltsjöns kust mellan Södertälje och Nyköping. I Trosa kommun bor drygt 12 000st personer varav ca 5 300st i Trosa. Denna kuststadsidyll är välkänd för sin pittoreska bebyggelse, å-promenad och vackra skärgård. Närheten till storstadsregionen, den höga livskvaliteten med naturen och skärgården inpå knutarna får många storstadsbor att flytta till Trosa. Enligt SCB:s medborgarundersökning 2015 är Trosa bäst i Sverige på bemötande och tillgänglighet. Enligt samma undersökning har invånarna dessutom störst inflytande i hela landet.

Skola och barnomsorg prioriteras högt i Trosa kommun. Trosa har flera förskolor och två skolor, samtliga med gott renommé. Genom avtal med närliggande kommuner erbjuds också gymnasie- samt vuxenutbildningar med bredd. Många möjligheter till aktiviteter, föreningsliv och sporter som tennis, gym, två fina golfbanor, innebandy, fotboll, ridning, skidåkning med egen skidbacke, paddling, simning m.m. erbjuds invånarna.

Restiden till Stockholm med bil är ca 50 minuter, och till Skavsta flygplats/Nyköping ca 25 minuter. Den bekväma Trosabussen trafikerar Trosa – Stockholm/Liljeholmen dagligen, och tar ca 60 minuter. Tillgången och närheten till en stor arbetsmarknad har förbättrats med hjälp av bussen och nu senast med Movingo – en ny pendlarbiljett i Mälardalen som gäller på SJs tågavgångar med Movingo-giltighet, TrosaBussen samt i all lokaltrafik i Mälardalen som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Med topplaceringar sex år i rad ligger kommunen också bra till i Svenskt Näringslivs rankning av lokalt företagsklimat. Trosa kommun sticker ut med mycket nöjda medborgare, högt företagande, hög trygghet och god service.


Till Trosa kommun Mer om MovingoÅDA GOLF & COUNTRY CLUB


Åda Golf & Country Club är med sitt läge strax utanför Trosa en uppskattad golfanläggning enligt sina gäster.


Läget mellan skogen och havet mellan Trosa och Vagnhärad gjorde Åda till en viktig mötesplats redan på 1200-talet. Idag kombinerar vi en härlig krog, mysigt hotell och naturnära konferensmöjligheter med golf och outdoor-aktiviteter som traillöpning, kajakpaddling, fiske, jakt, tentipimöten och vandring på den vackra Sörmlandsleden.
Eftersom banan ligger i ett tidigare hägn för vildsvin och dovhjort är djurlivet påtagligt.


Till Åda Golf & CC